COMMISSIES, WERKGROEPEN EN MAILADRESSEN

Bloemen en planten
Met uitzondering van het altaarbloemstuk en bijzondere bloemstukken tijdens feestdagen, verzorgt een werkgroep de bloemen en planten binnen het kerkgebouw.

Catechumenaat
Het voorbereiden van volwassenen op het Sacrament van de Doop wordt in parochieverband verzorgd. Voor informatie kunt u terecht bij het parochiesecretariaat.

Contactgroep
De groep stelt zich ten doel het contact met de parochianen te onderhouden. Dit gebeurt onder andere door het bezoeken van nieuwe parochianen, zieken, ouderen, ouders van pasgeborenen en nabestaanden.

Crèche
Tijdens de zondagsvieringen is er voor de kleine kinderen crèche.

Drukkersgroep
Leden van deze groep verzorgen het drukwerk voor onze parochie.

Eerste vrijdagviering
Elke eerste vrijdag van de maand (uitgezonderd juli en augustus) is er een Eucharistie- of een Woord- en Communieviering. Voor personen die niet zelfstandig naar deze viering kunnen komen, wordt vervoer geregeld.

Kinderwoorddienst
In onze kerk is er op de 3e zondag van de maand, tijdens de zondagsviering, een kinderwoorddienst voor de kinderen in de leeftijd van de basisschool. In deze woorddienst wordt het evangelie van deze zondag op kinderlijk niveau behandeld. Daarnaast is er een creatieve verwerking. Dit kan bijvoorbeeld een knutselwerkje, puzzel, spel of kleurplaat zijn.

Kosters
De kosters zorgen voor het openen en sluiten van de kerk, het licht, het geluid, het klaarzetten van de altaarbenodigdheden bij alle kerkelijke plechtigheden en alle verder voorkomende werkzaamheden.

Lectoren
De lectoren en lectrices verzorgen de lezingen in de vieringen. Indien nodig assisteren zij bij het uitreiken van de H. Communie.

Liturgische kleding (onderhoud)
Vrijwilligsters onderhouden de liturgische kleding en het altaarlinnen.

Misdienaars en acolieten
Zij assisteren bij liturgische vieringen in de weekeinden, bij uitvaart en huwelijk. Nieuwe misdienaars krijgen een gerichte instructie. Voor hen is tevens een instructieboekje als naslagwerk beschikbaar.

Missie, Ontwikkelingswerk en Vredesvraagstukken (MOV)
De MOV-groep coördineert de volgende activiteiten: De Vastenactie, De week van de Nederlandse Missionarissen, de MIVA-actie en Missio-actie. Tevens behartigen en ondersteunen zij het project LINS in Brazilië. Hiervoor kunt u uw bijdrage storten op Rekeningnr.: NL57 INGB 0003 4771 23 t.n.v. Penn. Adoptie Comité Lins Brasil, Beurs 2 2924 BG Krimpen aan den IJssel.

• kerkgebouw
    Er is een groep vrijwilligers die zich onder verantwoordelijkheid van de onderhoudscommissie bezighoudt met het bouwkundig onderhoud van de kerk.
  • tuin
    Er is een werkgroep voor de beperkte groenvoorziening rond de kerk.

Ontmoetingsruimte De Bron
Deze ruimte wordt gebruikt voor diverse activiteiten voor zover die tot de taak en doelstelling van de parochie behoren. Gebruikers van de ontmoetingsruimte die tevens consumpties verstrekken mogen geen contante betaling laten verrichten. De Bron heeft geen horeca-exploitatievergunning.

Organist/pianist
Een organist of pianist ondersteunt de vieringen met orgel- en/of pianospel.

Parochieblad Draagkracht
Met medewerking van de redactiecommissie en de bezorggroep, wordt 10 maal per jaar Draagkracht samengesteld en bij u thuis bezorgd. Hebt u laten weten dat u het parochieblad niet wenst te ontvangen en wilt u dat ongedaan maken? Neem dan contact op met de ledenadministratie (per e-mail of telefoon 0180 550278) en u ontvangt het parochieblad.

Reserveren ontmoetingsruimte
Werkgroepen of commissies die de ontmoetingsruimte of de vergaderzaal willen gebruiken voor hun werkzaamheden, kunnen de ruimte, indien nog beschikbaar, reserveren via het parochiesecretariaat.

Schoonmaakgroep kerkgebouw
Op maandagmorgen vanaf 9.00 uur is er een team werkzaam om kerk en overige ruimten schoon te maken. Tevens verzorgen zij een deel van de kerkwas. Er wordt nog hulp gevraagd.

Tekstgroepen

• Gezinsviering
    De gezinscommissie stelt - in overleg met de voorganger - de liturgie samen voor de gezinsviering       op de 4e zondag van de maand; op Palmzondag en op Kerstavond met een kerstspel. Deze       vieringen zijn met medewerking van het kinderkoor De Bronspettertjes. Deze vieringen zijn met                medewerking van ouders van jonge kinderen en het kinderkoor De Bronspettertjes.
  • Jongerenviering
    Deze tekstgroep stelt – in overleg met de voorganger – de liturgie samen voor de Jongerenviering       op de 2e zondag van de maand met medewerking van het Jongerenkoor.

Viering Onder Leiding van Parochianen (VOLP)
Eenmaal per maand gaat een parochiaan voor in een Woord- en Communieviering. Ook gaan zij voor in de Kruisweg op Goede Vrijdag en in de Weeksluiting in Crimpenersteijn. In Draagkracht wordt een en ander in het vieringenrooster aangegeven.

Website
Elke parochiekern heeft een eigen webmaster die er voor zorg draagt dat artikelen en illustraties op de website worden geplaatst. Een webbeheerder ondersteunt de webmaster inzake technische aangelegenheden.

Coördinatoren werkgroepen en commissies

Ontmoetingsruimte De Bron-reserveren

Oud papier

Pastoraatgroep