Samen verantwoordelijk

Samen Verantwoordelijk

In deze bijzondere tijd komen wij wekelijks samen in de viering in de Open Hof in Rotterdam. Velen van ons hebben de “digitale” weg naar deze vieringen gevonden. Wij zijn daar blij mee!

Dichtbij, maar toch op afstand, in een vreemde tijd. Een tijd waarin wij elkaar hard nodig hebben. Een verantwoordelijkheid hebben voor elkaar. Het pastorale team en de vele vrijwilligers zijn tot uw dienst.

Om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen hebben wij ook financiële middelen nodig. Middelen die gewoonlijk door gezinsbijdrage en collecten tot ons komen. Maar het “gewoonlijke” is even niet gewoon!

Met Givt zijn wij als parochie een samenwerking aangegaan waarin u het werk van onze parochie kunt steunen. Op deze pagina vindt u meer informatie over Givt inclusief als slot een introductiefilmpje.

Heeft u geen Smartphone of is Givt voor u geen optie dan kunt u ook een bijdrage geven via een bankoverschrijving. U kunt uw bijdrage overmaken op ons bankrekeningnummer NL96RABO0335779832 t.n.v.: Sint Christoffelparochie. Als penningmeester van de parochie beveel ik uw bijdrage van harte aan.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen neemt u dan contact op met het centraal parochie secretariaat of mailt u mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens alle parochianen wil ik u danken voor uw bijdrage

Jan Berk, penningmeester

Om te geven aan onze parochie klikt u op bovenstaand plaatje.

Heeft u de app al gedownload dan scant u de QR-code. Geeft u voor het eerst via Givt? Vult u dan een bedrag in en volg de stappen.

De Givt-app

Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de viering.

Voor dit probleem hebben we vanaf komend weekend een oplossing, want dan gaan we van start met digitaal collecteren door middel van een smartphone. Dit systeem zal gebruikt worden naast de gewone manier van collecteren. Doneren met contant geld kan dus ook en zal mogelijk blijven.

Als je gebruik wilt maken van de nieuwe manier van collecteren heb je de Givt -app nodig. Je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je verdere registratie kan je ook op een later moment afronden.

Geven met Givt.

Onze parochie gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Ook als je nu thuis meekijkt vanaf de bank. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wil geven en klaar!

Geven met Givt via een QR-code werkt als volgt:
1. Tijdens het collecte moment open je, zoals je gewend bent, de Givt-app
2. Kies het bedrag dat je wil geven en druk op volgende
(Zijn er meerdere collectes in een viering? Geen probleem! Om een collecte toe te voegen toets op het plusje bij collecte toevoegen en vul het bedrag in dat je aan de 2e collecte wilt geven. Nog een derde collecte toevoegen? Druk dan nogmaals op het plusje en kies je bedrag voor de derde collecte.)
3. Kies vervolgens voor de tweede optie in je scherm: QR-code (geef door middel van een QR-code)
4. Scan de QR-code met je camera (Let op! Het kan zijn dat de app toestemming vraagt voor toegang tot je camera. Druk op OK om verder te gaan)
5. Druk tot slot op volgende om de gift te voltooien

Geven zonder QR code of zender in de buurt? Ook dan kan!
Volg de onderstaande stappen voor geven uit de lijst.
1. Open de app
2. Kies het  bedrag dat je wil geven.
3. Kies vervolgens voor de derde optie, geven uit de Lijst
4. Vul de naam of plaats van je kerk in bij het zoekbalkje
5. Selecteer de kerk waaraan je wil geven en toets onder in je scherm op geven!
6. Druk tot slot op volgende om de gift te voltooien.

Je download de Givt-app in Google Play of in de App Store.

<<  December 2020  >>