Sociale leer van de kerk

Verbod op kernwapens, wat zegt de kerk?

Bij gelegenheid van het VNverdrag over verbod op kernwapens dat op 22 januari 2021 van kracht werd spreekt pastor Flohr over het standpunt van de kerk bij monde van Paus Franciscus in aflevering 8 van sociale leer van de kerk.

In deze serie "sociale leer van de kerk zal pastor Flohr in iedere aflevering ingaan op een actueel onderwerp vanuit de katholieke kerk en de sociale leer over dit onderwerp.

Aflevering 1

In de eerste aflevering over de sociale leer van de kerk schetst pastor Flohr het ontstaan en de geschiedenis van de sociale leer zoals die door verschillende pausen is ontwikkeld.

Aflevering 2

De tweede aflevering behandelt pastor Flohr de omgang met waarheid  in de sociale media uitgaande van de vraag of er een grens is aan de vrijheid van meningsuiting.

Aflevering 3

In de derde aflevering houdt pastor Flohr zich bezig met de vraag wat paus Franciscus gezegd heeft over homoseksualiteit.

Aflevering 4

In de vierde bijdrage gaat pastor Flohr in op het standpunt van paus Franciscus over de afschaffing van de doodstraf.

Aflevering 5

Uitgaande van de brief van paus Franciscus over de H. Jozef spreekt pastor Flohr in deze vijfde bijdrage over de visie van de kerk op het vluchtelingenvraagstuk.

Aflevering 6

In de zesde aflevering gaat pastor Flohr in op een actueel onderwerp: Moeten of mogen we ons laten vaccineren met de pas ontwikkelde middelen tegen besmetting met het Covid-19 virus?

Aflevering 7

De bestorming van het Capitol. Aanleiding voor pastor Flohr om te kijken naar de opvatting van de kerk over gezag en democratie.

Aflevering 8

Bij gelegenheid van het VNverdrag over verbod op kernwapens dat op 22 januari 2021 van kracht werd spreekt pastor Flohr over het standpunt van de kerk bij monde van Paus Franciscus.

Van al deze afleveringen kunt u een samenvatting en de teksten uit de documenten die pastor Flohr gebruikt opvragen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , en wordt u ook een aantal vragen meegeven waar u zelf of met anderen dieper op in kunt gaan. Wilt u met anderen en pastor Flohr over een onderwerp verder van gedachten wisselen, dan laat u dat weten aan het secretariaat. Pastor Flohr zal dan bekijken wanneer en hoe er aan uw wens kan worden voldaan.

Met regelmaat zullen er vervolg afleveringen verschijnen, een aanrader om te volgen!

Klik hier om naar de topic Samenleving te gaan. Onder deze topic worden diverse video's geplaatst die betrekking hebben op de samenleving van nu en overige actualiteiten, waaronder deze reeks over de sociale leer.

<<  Januari 2021  >>