De parochie in lockdown

Geen vieringen t/m 9 februari 2021 - Dropbox weer actief

Door de persconferentie en het besluit van de bisschoppen heeft ons pastoresteam besloten om de huidige maatregelen in deze lockdown-periode te verlengen. Een toelichting hierop vind u onder het kopje pastoraal woord op deze website. Klikt u hier en u wordt doorgelinkt naar deze pagina waarin pastor Flohr u in een nieuwe video toespreekt.

De update over het coronabeleid vindt u hier.

DROPBOX

Aan het begin van de corona-crisis waren wij op de website een topic DROPBOX begonnen. Deze topic starten we hieronder opnieuw op. Het is goed en fijn om ervaringen met elkaar te delen, acties van parochianen en vrijwilligers maar ook bijzondere momenten die u graag wilt delen. Mailt u ze door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en uw ervaring wordt hieronder geplaatst.

Een reactie op de lichtjesactie
Op 8 december jl was ik bij mijn dochter in Nieuwerkerk bgg van haar verjaardag op die dag.
In de avond werd een brief bezorgd vanuit de parochie met een kaarsje erbij.
In deze brief lieten jullie als parochie weten dat jullie er willen zijn voor mensen die jullie nodig hebben.
We hebben diezelfde avond het kaarsje gebrand en vonden het een mooi initiatief dat jullie, zo in de aanloop naar Kerst, deze brief hadden gezonden.
Nu ben ik zelf actief in mijn parochie in Zevenbergen en wij denken ook al lang na over een manier om de mensen in de coronatijd te bereiken en hen te laten weten dat de kerk er voor hen is, als zij daar behoefte aan hebben.
Ik vond dat jullie met deze brief een goede manier hadden gevonden om dit te doen, dus heb ik de brief meegenomen naar huis.
Het pastoraal team was er enthousiast over en besliste om de brief, in aangepaste vorm, ook (nog vóór Kerst) te bezorgen bij (een deel) onze parochianen. Niet elk cluster van onze parochie was nog in de gelegenheid om het rondbrengen van de brief te organiseren zo vlak voor Kerst.
Dat hebben we dus gedaan, ingegeven door het goede voorbeeld dat jullie gegeven hebben. Op deze manier kun je elkaar dus inspireren.
Ik wilde met deze mail onze dank hiervoor aan jullie als parochie overbrengen.
Mevr. Tonnie van Bruinisse-Van de Werff

De drie musketeers uit Capelle.

Zo noemen ze zichzelf. Deze heren die al menig parochiaan van de Paulus Bekering hebben toegezongen bij een verjaardag of andere feestelijkheid. Zo willen de heren er toch een feestje van maken voor de mensen die de dag toch vaak alleen door moeten komen. Chapeau!

<<  Januari 2021  >>