Dropbox

DROPBOX

Aan het begin van de corona-crisis waren wij op de website een topic DROPBOX begonnen. Deze topic starten we hieronder opnieuw op. Het is goed en fijn om ervaringen met elkaar te delen, acties van parochianen en vrijwilligers maar ook bijzondere momenten die u graag wilt delen. Mailt u ze door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en uw ervaring wordt hieronder geplaatst.

Ontmoeting geeft leven

Het thema van vluchtelingenzondag 20 juni
Een mooie viering met mooie lezingen
een goede overweging.
Cantors met Marian en begeleiding van Stephen.
En na de viering,(anders dan voorgaande jaren
waar vluchtelingen allerlei lekkere dingen voor
ons maakten voor bij de koffie na de mis.)
werden er nu heerlijke baksels, gemaakt door
parochianen en JOKO leden naar verschillende
vluchtelingen gezinnen gebracht
Het was een groot succes! De mensen waren blij verrast.
Er kwam een bedankje voor het “kerkcadeautje!

Alternatieve solidariteitsmaaltijd 2021

De diaconie in de St. Paulus Bekering laat zich niet kennen in deze tijden van Corona en Lockdown. Om toch een solidariteitsmaaltijd te kunnen organiseren hebben de vrijwilligers thuis een maaltijd bereid en persoonlijk aan de deur gebracht bij parochianen. Dankzij deze actie heeft de groep toch weer ruim € 1.000,- op mogen halen! Hieronder een video impressie.

Een reactie op de lichtjesactie
Op 8 december jl was ik bij mijn dochter in Nieuwerkerk bgg van haar verjaardag op die dag.
In de avond werd een brief bezorgd vanuit de parochie met een kaarsje erbij.
In deze brief lieten jullie als parochie weten dat jullie er willen zijn voor mensen die jullie nodig hebben.
We hebben diezelfde avond het kaarsje gebrand en vonden het een mooi initiatief dat jullie, zo in de aanloop naar Kerst, deze brief hadden gezonden.
Nu ben ik zelf actief in mijn parochie in Zevenbergen en wij denken ook al lang na over een manier om de mensen in de coronatijd te bereiken en hen te laten weten dat de kerk er voor hen is, als zij daar behoefte aan hebben.
Ik vond dat jullie met deze brief een goede manier hadden gevonden om dit te doen, dus heb ik de brief meegenomen naar huis.
Het pastoraal team was er enthousiast over en besliste om de brief, in aangepaste vorm, ook (nog vóór Kerst) te bezorgen bij (een deel) onze parochianen. Niet elk cluster van onze parochie was nog in de gelegenheid om het rondbrengen van de brief te organiseren zo vlak voor Kerst.
Dat hebben we dus gedaan, ingegeven door het goede voorbeeld dat jullie gegeven hebben. Op deze manier kun je elkaar dus inspireren.
Ik wilde met deze mail onze dank hiervoor aan jullie als parochie overbrengen.

De drie musketeers uit Capelle.

Zo noemen ze zichzelf. Deze heren die al menig parochiaan van de Paulus Bekering hebben toegezongen bij een verjaardag of andere feestelijkheid. Zo willen de heren er toch een feestje van maken voor de mensen die de dag toch vaak alleen door moeten komen. Chapeau!

MARIA LICHTMIS

Een kaars, die tijdens de viering van zondag 31 januari gezegend was, een bloemetje, en kaartje waarop stond:

De parochianen van de locatie H. Maria Koningin denken aan u.
Een praatje aan de deur, zo was er weer even een beetje "Aandacht" voor elkaar!
De mensen vonden de attentie ontroerend en hartverwarmend. Wat fijn dat er op deze manier aandacht aan het feest van Maria Lichtmis wordt geschonken.
Een van de vrijwilligers had haar dochtertje van 4 mee genomen om de kaarsen weg te brengen. Ze vond het ook erg leuk om te doen en haar reactie was: “We hebben nu een hoop mensen weer blij gemaakt he, mama?!

<<  Oktober 2021  >>