Een duurzame toekomst voor de Krimpenerwaard

Als je door de Krimpenerwaard fietst lijkt het alsof het landschap eeuwenoud is.

Als je beter kijkt zie je de agrarische bedrijven, de steden en de dorpen door mensen gebouwd en realiseer je je dat er polders gemaakt zijn en kanalen gegraven. Telkens hebben mensen bedacht hoe ze het land kunnen gebruiken.

Ook nu zijn er ontwikkelingen: het aantal agrarische bedrijven neemt af, de bevolking in de regio Rijnmond groeit en de waterspiegel stijgt, om maar een paar zaken te noemen. Riek Bakker, stedenbouwkundige en inwoner van Berkenwoude nam het initiatief om met elkaar na te denken over de toekomst van de Krimpenerwaard. Een baanbrekend project kwam van de grond waarin gemeenten, waterschappen maar ook burgers en ondernemers dachten en spraken over de toekomst van de Krimpenerwaard; ook de koning kwam het project onlangs bezoeken.

We zijn verheugd dat Riek Bakker in ons midden zal zijn om te vertellen over de aanstekelijke visie die ontwikkeld is, waarin allerlei terreinen van het leven in de Krimpenerwaard samenkomen en er aansprekende ideeën opgepakt worden. Bakker c.s. vinden het waardevol om met ons als kerken in gesprek te gaan. Nu wij dit jaar nadenken over duurzaamheid is dit een uitgelezen kans om duurzaamheid handen en voeten te geven en ons te verbinden met velen die hier al bij betrokken zijn. Wie weet ontstaan er deze avond wel nieuwe ideeën..

Datum: 7 november  2017

Tijd:       20.00- 22.00 uur

Plaats: De Wingerd, Populierenlaan 90a

Inleider: Riek Bakker

Dit is de eerste avond in het kader van het thema Duurzaamheid van de Raad van Kerken in Krimpen a/d IJssel.

<<  Oktober 2017  >>
162022