Actie Kerkbalans 2017

In 2016 is de Sint Christoffelparochie ontstaan uit de fusie van 4 vroegere parochies met in totaal 6 kerken. Deze zes kerkgemeenschappen zijn blijvend verantwoordelijk voor de bekostiging van pastoraal team, gebouwen en exploitatie. Alleen met steun van de parochianen kan dit verbindende werk in uw locatie worden voortgezet. Via deze weg willen we u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage!

Jan Berk, penningmeester Sint Christoffelparochie.

SCHENKING

Weet u al dat het sinds 1 januari 2014 eenvoudiger is geworden om een gift aan de kerk te doen, die voor de inkomstenbelasting volledig aftrekbaar is. De drempel van 1% van het verzamelinkomen, waarboven giften aftrekbaar worden, geldt niet voor een periodieke gift. Dat was voor 1 januari 2014 ook al zo, maar toen moest deze schenking in een notariële akte vastgelegd worden. Nu kan zo’n schenking via een schriftelijke overeenkomst tussen gever en ontvanger geregeld worden. Dat is eenvoudiger en scheelt bovendien de kosten van een notaris. Daarbij geldt wel dat de gelijke bedragen minimaal 5 jaren achter elkaar moeten worden overgemaakt.

Klik voor zo’n schenkingsovereenkomst hier.

ANBI

De parochie heeft, evenals alle parochies in Nederland, een ANBI-erkenning. Dit betekent dat uw giften zoals de Kerkbalans, aftrekbaar zijn voor de belasting.Elke organisatie die een goed doel nastreeft kan bij de Inspecteur van de Belastingen een verzoek indienen om als ANBI erkend te worden. Als de Inspecteur van oordeel is dat het doel van de organisatie voldoet aan de wettelijke criteria voor een algemeen nut beogende instelling geeft hij een beschikking af waarin de organisatie als ANBI wordt erkend. Het RSIN van de parochie is 824249203. Zie voor meer informatie https://anbi.rkcn.nl/publicaties/rot30895

<<  Oktober 2017  >>
162022