Actie Kerkbalans

Geef vandaag voor de kerk van morgen

lijken de jonge stellen op de posters van de Actie Kerkbalans ons toe te roepen. Dat ‘ons’, daarmee bedoel ik voornamelijk u, de oudere en in mindere mate de parochianen van middelbare leeftijd, die het leeuwendeel opbrengen van de vrijwillige kerkbijdrage. Dat is geen discriminatie, maar zin voor de werkelijkheid. Want jonge mensen, die bezig zijn met de opbouw van hun leven, staan onder financieel zware druk en hebben bovendien nauwelijks tijd om als vrijwilligers hun bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Toch zijn zij de ‘kerk van morgen’, want als zij straks uit de kinderen zijn en naar hun pensioengerechtigde leeftijd gaan, zullen ook zij ongetwijfeld weer toekomen aan de diepere vragen van het leven en hun verhouding tot God en hun medemensen herijken. De jongeren en gezinnen met opgroeiende kinderen van nu zijn de kerk van morgen.

In de huidige kwestie van de leefbaarheid van onze planeet en de betaalbaarheid van de welvaart in de toekomst, wordt een beroep gedaan op de generatie die momenteel de beslissingen neemt. Op vergelijkbare wijze hangt de vraag of er straks nog een mogelijkheid om kerk te zijn af van het antwoord dat wij, parochianen op leeftijd, nu geven. Tot op heden hebben velen van u dat ruimhartig gedaan. Opvallend is dat juist waar de collectes sterk terugliepen door het uitvallen van vieringen in deze coronatijd velen van u meer gaven dan zij gewend waren. Daardoor kon de teruggang van de inkomsten van de parochie redelijk beperkt blijven, waarvoor heel hartelijke dank.

Binnenkort zult u weer worden uitgenodigd om uw bijdrage te leveren aan de kerk van morgen. Vooral op u, ouderen en parochianen van middelbare leeftijd die over grotere financiële reserves beschikken, doe ik het dringend beroep uw solidariteit te tonen met de jongere generatie. U kunt het verschil maken door iets extra’s te schenken. Aan u, parochianen in de opbouw van uw carrière en mogelijk met jonge gezinnen, vraag ik ook uw bijdrage te leveren, ook al kunt u niet heel veel missen. Alle kleine beetjes helpen. En datzelfde vraag ik namens onze parochiegemeenschap ook aan jullie, jonge mensen, die mogelijk nog thuis wonen omdat het vinden van een betaalbare woning momenteel lastig is, maar die toch een eigen inkomen hebben, om ook jullie deel bij te dragen aan de toekomst waar jullie hopelijk ooit zelf deel van uitmaken. Geef ook, al is het bescheiden, voor de kerk die jullie straks zelf zullen zijn als regelmatige kerkgangers en vrijwilligers.

Mag ik u, jong en oud, alvast danken voor jullie kerkbijdrage over 2022?

Ik wens ons allen een inspirerend jaar des Heren 2022 toe.

Huub Flohr, pastoor van de parochie Sint Christoffel bisdom Rotterdam

Uw gift

U kunt uw kerkbijdrage overmaken op onze bankrekening met IBAN nummer: NL25RABO 0335 703 801 t.n.v. Parochie Sint Christoffel onder vermelding van “Kerkbalans + naam locatie".

Nog makkelijker is om met deze QR-code uw bijdrage over te maken. Scan met uw Ipad of mobiel deze QR-code en u wordt direct doorgeleid naar ons rekeningnummer van de Rabobank waar u via IDEAL op de gebruikelijke wijze kunt betalen. U kunt de QR-code scannen met de camera op uw telefoon of met de QR-scanner.

Automatische betaling

Om het verwerken van uw bijdrage te versimpelen, willen wij u vragen om van uw bijdrage een automatische bijdrage/betaling te maken met een vaste waarde. Ook al bestaat uw bijdrage uit één bedrag per jaar, wilt u dan toch zo vriendelijk zijn dit automatisch te betalen. U kunt uw bank opdracht geven tot een automatische betaling van uw Kerkbijdrage. Uw bank heeft hiervoor een gratis formulier beschikbaar. Uiteraard kunt alleen u op elk moment de automatische betaling veranderen of intrekken.

Uw gift als aftrekpost voor de belasting

Voor de inkomstenbelasting kunt u uw gift aan de kerk als "gewone gift", na aftrek van een drempel, op uw inkomen in mindering brengen, maar als u van plan bent om de kerk elk jaar financieel te steunen, kunt u, door het sluiten van een vijfjarige overeenkomst met de kerk, de gift in zijn geheel aftrekken en op uw inkomen in mindering brengen. Dat kan een flinke belastingteruggave opleveren. Dit moet officieel geregeld worden via de “Overeenkomst periodieke gift in geld” deze vindt u door hier te klikken.

Het secretariaat van uw locatie helpt u graag met het opstellen van deze overeenkomst. Onder het kopje kerken vindt u alle contact informatie.

Parochieblad Draagkracht

Wanneer u de Draagkracht altijd digitaal leest via de website van de Christoffel parochie (www.christoffelparochie.nl/parochieblad), kunt u ook aangeven, dat u de papieren versie niet meer wilt ontvangen. U dient daartoe een mail met deze strekking te zenden aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geeft u in uw mail wel even aan bij welke parochielocatie u kerkt?

Ook als u in contact wilt komen met een pastor kunt u dat via het secretariaat aangeven.

<<  Januari 2022  >>