Welkom in H. Maria Koningin

De parochie bestaat vanaf 1960. In feite was al vanaf 1941 vanuit de Krimpenerwaard sprake van kerkgang in Kralingseveer.

Lees verder in HISTORIE

De parochie maakt gebruik van een logo. Het logo is een ontwerp op basis van schetsen van het kerkbestuur en het Actiecomité Nieuwbouw. Realisatie door een bevriende relatie, werkzaam als grafisch ontwerper.

Bij het ontwerp is uitgegaan van het model van de nieuwe kerk dat min of meer een schip voorstelt. De gebogen lijn eindigend in een kruis is afgeleid van het gebogen pad dat door de kerk naar het altaar loopt. De onderbroken lijn stelt onze weg voor, een levensweg naar het hiernamaals met onderbrekingen, onze twijfels, onze emoties, maar uiteindelijk kunnen we ons doel bereiken. Het kruis is representatief voor ons geloof, onze katholieke kerk. De boog staat symbool voor de klokkentoren maar kan ook worden gezien als scheiding tussen de aarde en het uitspansel, de hemel (Genesis 1: 6-8). De klokkentoren is op de linker foto niet zichtbaar.

EEN BRON VAN VREUGDE EEN BRON VAN LIEFDE EEN BRON VAN WARMTE EEN BRON VAN KRACHT EEN BRON VAN SAMENZIJN EEN BRON VAN RUST EEN BRON VAN BEZINNING EEN BRON VAN ONTMOETING EEN BRON VAN HOOP EEN BRON VAN VERTROUWEN EEN BRON VAN VERWACHTING EEN BRON VAN ZINGEVING EEN BRON VAN INKEER EEN BRON VAN ENERGIE EEN BRON VAN GASTVRIJHEID EEN BRON VAN MOED EEN BRON VAN GENADE EEN BRON VAN ZEGEN EEN BRON VAN LEVENSGELUK. WAT IS DE BRON VOOR U?

<<  Oktober 2017  >>
16172022