Pastores

Het Pastoraal Team van de Sint Christoffel Parochie bestaat uit:

priester H.C. Flohr priester J. de Lange pastoraal werkster G. M. Martens

Takenverdeling nieuw pastoraal team

De vier taakvelden zijn als volgt verdeeld:
Taakveld vieren: pastor Joost de Lange
Taakveld leren: pastor Gerda Martens
Taakveld zorgen:
Taakveld dienen: pastor Huub Flohr

De locaties zijn als volgt verdeeld:
St. Caecilia en Open Hof: pastor Joost de Lange (werkkamer in de St. Caecilia)
St. Joseph en H. Jozef: pastor Gerda Martens (werkkamer)
H. Maria Koningin en St. Paulus’ Bekering: pastor Huub Flohr (werkkamer)

Op de zondagen zullen de pastores, de Lange en Flohr in het rooster vieren worden opgenomen; pastor Martens is standby voor knelpunten en bijzondere situaties. Voor de doordeweekse vieringen in de kerklocaties en in de woonvoorzieningen en bij uitvaarten zijn alle pastores beschikbaar.
De voorbereiding op de doop, eerste communie, vormsel, kerktoetreding en huwelijk wordt begeleid door pastor Martens.

De individuele pastorale contacten worden op uitdrukkelijke vraag onderhouden door de betreffende pastor. Voor een vraag naar een pastor in het algemeen wordt de pastor van de betreffende contactlocatie benaderd. Voor groepscontacten in woonvoorzieningen is de contactpastor van de betreffende locatie verantwoordelijk. Bij de parochiële pastorale bijeenkomsten voor ouderen, andersbegaafden, families e.d.  rouleren alle pastores.
Voor alle diaconale activiteiten op locatie en parochiebreed is pastor Flohr de contactpastor.
Oecumenische contacten worden onderhouden door de betreffende locatiepastor.
Pastor Flohr is als moderator spreekbuis van het pastoresteam en verzorgt de communicatie tussen bestuur en team.
De pastores zijn bereikbaar via hun emailadres en telefonisch via het nummer van het centraal parochiesecretariaat en in spoedgevallen via de wachttelefoon.

<<  December 2020  >>