Sacramenten

Aanmelding en voorbereiding op het ontvangen van Sacramenten

Binnen onze parochie Sint Christoffel volgen we de protocollen
en regels van het RIVM en de Bisschoppenconferentie.
Deze informatie kunt u vinden op de website van onze parochie en in elke kerklocatie.
We volgen alle (nieuwe) regelgeving ook in de komende maanden.
Alle voorbereidende bijeenkomsten en vieringen zijn onder voorbehoud van mogelijke ontwikkelingen.

Doop, Eerste Heilige Communie, Heilig Vormsel, Huwelijk, Ziekenzalving (Sacrament van bemoediging), Katholiek worden

Elk jaar mogen we in de kerken van onze St. Christoffelparochie kinderen, jongeren en volwassenen voorbereiden op het ontvangen van Sacramenten. Op de eerste plaats gaat het om hen die gedoopt willen worden, hun Eerste Heilige Communie of het Heilig Vormsel willen ontvangen. Daarnaast gaat het om aanstaande echtparen die willen trouwen voor de kerk en om de ouder wordende of zieke volwassene die het sacrament van de Ziekenzalving (het sacrament van bemoediging) wil ontvangen. Het is goed om te ervaren, dat in al onze locaties van de Sint Christoffelparochie naast de pastores ook vrijwilligers klaar staan, of opstaan, om hen voor te bereiden. Want het is belangrijk voor de jongere, volwassene en wat oudere gelovigen of zoekende mens, om bewust te begrijpen en te verstaan, wat het betekent om een sacrament te ontvangen. In het woord ‘Sacrament’ horen we ‘sacraal’ en dat betekent ‘heilig’, ‘Gods aanwezigheid is voelbaar, God is deze mens op dit moment heel nabij’. Wat fijn, dat we met God verbonden zijn, en als parochianen mogen delen in onze geloofservaringen.

Voor aanmelding en vragen kunt u telefonisch contact opnemen met pastor Gerda Martens op vrijdagmorgen (9.00 -12.00 uur), via het secretariaat van St. Joseph 0180-312263

Doop van kinderen tot en met 5 jaar.

Voor de ouders en peetouders van kinderen die gedoopt gaan worden, is er een (of twee) voorbereidingsbijeenkomst(en). De doopviering vindt plaats op één van de locaties van de St. Christoffelparochie.

Doop kinderen van 6 jaar en ouder.

Medio oktober 2021 starten de voorbereidingsbijeenkomsten voor de Doop van kinderen van 6 jaar en ouder. Deze zijn ook bedoeld voor de kinderen die zich vanaf januari 2022 willen voorbereiden op de Eerste Heilige Communie en nog niet gedoopt zijn. Er zijn drie bijeenkomsten voor de kinderen, en twee ouderavonden voor hun ouders en peetouders. De kinderen worden gezamenlijk gedoopt medio november 2021.

Eerste Heilige Communie

In het nieuwe Eerste Heilige Communieproject werken de kinderen in het project: “Ik ben bij je”.

Tijdens de bijeenkomsten leren de kinderen veel over Jezus, zijn woorden, zijn leven, dood en verrijzenis. Ze gaan leren waarom ze op Jezus kunnen vertrouwen. Hij heeft ons immers beloofd ‘Ik ben bij je’. De kinderen zullen ontdekken waarom het fijn is, om bij Hem te horen in de H. Communie. Het centrale thema van alle bijeenkomsten is: God zoeken, God ontmoeten. De kinderen leren natuurlijk ook het Onze Vader en Wees gegroet bidden. Daarnaast zal ook de H. Mis worden uitgelegd. De vierwijzer in het werkboek laat zien uit welke onderdelen een viering bestaat. Uw kind kan de Eerste Heilige Communie alleen ontvangen als hij/zij gedoopt is. U kunt uw kind aanmelden voor de Eerste Heilige Communie vóór 3 januari 2021.

Heilig Vormsel

De voorbereidingen op het ontvangen van de sacrament van het Heilig Vormsel starten in januari 2021. Medio 2021 is de Vormselviering. Verdere informatie volgt. Wilt u uw kind zo spoedig mogelijk aanmelden.

Huwelijk

Aan a.s. echtparen wordt verzocht, om zich tijdig bij het secretariaat aan te melden. U heeft eerst contact met pastor H. Flohr. De voorbereidingen verlopen via het Bisdom Rotterdam.

Ziekenzalving/ Sacrament van bemoediging

U kunt het Sacrament van de Ziekenzalving individueel ontvangen. U kunt zich aanmelden via het secretariaat van uw eigen locatie.

Katholiek worden – vanaf 16 jaar

Volwassenen vanaf 16 jaar worden middels een eigen traject, als catechumeen, voorbereid op het ontvangen van (een van) de initiatie sacramenten: Doop, Vormsel, Eerste Communie. In september 2021 start een tiental bijeenkomsten, om ingeleid te worden binnen het katholiek geloof. Ook volwassenen die zich (verder) willen verdiepen in het katholiek geloof zijn welkom.

U kunt zich aanmelden via DIT FORMULIER

of via het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pastor Gerda Martens

<<  December 2020  >>