Samenleving

Parochie in de samenleving

Beste parochianen,

met deze nieuwe rubriek willen de pastores bijdragen leveren aan de presentie van de parochie en van parochianen in de samenleving. Die bijdragen zullen zich voornamelijk richten op de aandachtsvelden van de pastorale zorg (omzien naar elkaar) en de diaconale dienst (de samenleving van dienst zijn). Zo vallen in deze rubriek het gesprek met pastor Flohr over de nieuwe donorregeling en zijn bijdrage aan de week van gebed tegen corona en treft u zijn eerste bijdrage aan in de reeks over de sociale leer van de kerk. De bijdragen hebben een informatief en bemoedigend karakter. Maar uiteraard mag er ook op gereageerd worden We hopen dat het gebodene bijdraagt tot inzicht en handelen. 

Sociale leer van de kerk

In de eerste aflevering schetst pastor Flohr het ontstaan en de geschiedenis van de sociale leer zoals die door verschillende pausen is ontwikkeld. In de tweede aflevering behandelt pastor Flohr de omgang met waarheid in de sociale media uitgaande van de vraag of er een grens is aan de vrijheid van meningsuiting. 

aflevering 1                                                                  aflevering 2                                                                 aflevering 3

          

Gebed voor ondernemers

Van 1 tot 7 november vond ook in de regio Rotterdam de nationale week van gebed tegen het coronavirus plaats. In het kader daarvan heeft pastor Flohr een gebedsbijdrage geleverd m.b.t. de door coronamaatregelen getroffen ondernemers. Hieronder vind u het filmpje.

GROENE KERK

Op de website van katholiek leven is een artikel geplaatst over de St. Paulus Bekering als groene kerk. Dick Biesta, pastor Huub Flohr en Lina Legerstee vertellen over duurzaamheid e.a. in een kort interview. Naar het artikel op katholiek leven:  klik hier

Klik op de foto voor het interview

Nieuwe DONORWET

Wat betekent de nieuwe donorwet voor ons als christenen? Daarover praat pastor Flohr met Martijn Schoolenberg. Dit vraaggesprek staat hieronder. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het interview dan kunt u die stellen aan pastor Flohr via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

SECRETARIAAT

Merellaan 350

2903 GM

Capelle a/d IJssel
010 303 88 71
info@christoffelparochie.nl

 

PASTORALE WACHT

Voor acute vragen om pastorale zorg of het melden van een overlijden: 06-1380 3332 (24/7 bereikbaar).

AGENDA

<<  December 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5
  7  8  91012
1415161719
21222327
282930   

VIRTUELE KAPEL