Kerkbalans 2023

‘Geef vandaag voor de kerk van morgen…’

‘Samen op weg’, het spiritueel jaarthema van onze parochie, sluit aan op wat de aanstaande Bisschoppensynode in oktober van dit jaar in herinnering zal roepen, namelijk dat we alleen kerk kunnen zijn als ieder aan het kerk-zijn bijdraagt. Deze bijdrage geldt allereerst het deelnemen aan het kerkelijk leven. En deelnemen houdt vervolgens in dat elk lid van de kerk mag ontvangen van wat ons als kerk gegeven is: het geloof dat God met ons is in goede en kwade dagen, in voorspoed en tegenspoed alle dagen van ons leven en van onze gezamenlijke geschiedenis.

Dat gelovig vertrouwen is een kostbaar goed dat wordt aangevochten als ons leven onder druk staat en onze geschiedenis trekken vertoont die niet sporen met onze diepste verlangens en terechte verwachtingen. In dit tijdsgewricht denk ik aan de toenemende financiële lasten die het dagelijks leven met zich meebrengt en aan zaken als de uitzichtloze oorlog in de Oekraïne en de voortgaande verwaarlozing van het milieu die een wissel trekken niet alleen op het huidig samenleven maar ook op dat van onze kinderen en kleinkinderen. Juist waar dit alles dreigt moeten we ons geloof en door dit geloof gedragen optimisme vasthouden en koesteren. Dat kan alleen als we samen op weg blijven door de voorwaarden te scheppen die het blijven deelhebben aan dit kostbaar goed mogelijk maken.

Om te kunnen blijven ontvangen moeten we daarom ook geven. Ter wille van die deelname aan het kerk-zijn doe ik namens u allen als leden van geloofsgemeenschap op ieder van u een dringend beroep om te geven. Niet alleen uw tijd en aandacht voor het gebed, het getuigenis van uw geloof in bemoedigende woorden en liefdesdaden, maar ook uw geldelijke bijdrage waarmee we de voorwaarden als kerkgebouwen, pastorale bediening, communicatie- en andere middelen kunnen bekostigen. Dat is de reden waarom de actie Kerkbalans 2023 zo belangrijk is. Mag ik u, jong en oud, daarom vragen om naar vermogen bij te dragen aan deze actie en zo samen op weg te kunnen blijven gaan in het delen van het geloof dat God met ons is en zal blijven ook in dit nieuwe jaar 2023? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Ik wens ons allen een inspirerend jaar des Heren 2023 toe.

Huub Flohr, pastoor van de parochie Sint Christoffel bisdom Rotterdam

Via deze link vindt u een overzicht van de bankrekeningnummers van onze locaties.

<<  <  Januari 2023  >  >>