Christoffelproject 2024

Kinderkamp

Dit jaar is ons Christoffelproject voor het kinderkamp Oude Noorden en Crooswijk. Hieronder een kleine introductie uit hun projectplan. Dit project is gekozen door de diaconie vanuit onze parochie. De gehele opbrengst van de collectes en overige giften zullen ten goede komen van dit project aldus; van harte bij u aanbevolen.

Uit het projectplan 2024

Doelstelling
Het kinderkamp dat jaarlijks georganiseerd wordt, heeft als doel om kinderen die vanuit huis niet op vakantie kunnen of die om een andere reden, o.a.financieel een onbezorgde week goed kunnen gebruiken, een week er tussenuit te bieden. De kinderen komen met name uit de Rotterdamse aandachtswijken het Oude Noorden en Crooswijk.

Doelgroep
In 2024 is er plaats voor 64 kinderen voor het kamp naar Oosterhout. De aanmeldingen komen via schoolmaatschappelijk werk, het kinderwerk van Stichting Goud van Noord en het wijkteam van Rotterdam Noord. Er zijn zeven groepen met gemiddeld 8 tot 10 kinderen.

Vrijwilligers
Het team telt 25 vrijwilligers (inclusief keukenpersoneel). Een aantal vrijwilligers gaat al een aantal jaar mee, waaronder veel pabo studenten met veel relevante kennis en stageervarin-gen. Bovendien zijn er drie vrijwilligers meegegaan die als kind ook met ons mee op kamp gingen. De keukenploeg bestaat uit ongeveer zes ervaren personen.

Het programma
In totaal gaan wij 7 dagen en 6 nachten weg. Er is voldoende tijd voor activiteiten en spellen, maar ook voor vrij spelen. Ook de klassieke dropping, disco en spooktocht zijn natuurlijk een groot succes bij de kinderen.

Accommodatie
Onze vaste stek is kamphuis Ahoy in Oosterhout. Het bestaat uit een hoofdgebouw waar de 5 oudste groepen slapen. Ook zit hier de eetzaal en de keuken. In het zogeheten B-gebouw slapen de twee jongste groepen. Achter het kamphuis bevinden zich nog een voetbalveld en beachvolleybalveld (een grote zandbak voor de kleintjes). .

Resultaat
De vakantieweek is absoluut het hoogtepunt van het jaar. Zowel de kinderen als de leiding hebben een fantastische tijd en het afscheid valt ons allemaal zwaar. Er is een warme kring ‘vrienden van het kinderkamp’ die op de achtergrond het kamp steunen met het doneren van materialen; werven van kinderen; helpen bij opslag van materialen. Door het kinderkamp zijn er weer contacten gelegd met basisscholen, schoolmaatschappelijk werk, ouders en kinderen en ouders onderling.

Financiën
Dankzij bijdragen van fondsen, giften van organisaties en particulieren is het kamp financieel mogelijk. Het gaat om kinderen uit de Rotterdamse wijken Oude Noorden en Crooswijk. Zij horen nog steeds tot wijken met veel inwoners met een laag inkomen. In Rotterdam heeft 1 op de 5 kinderen te maken met armoede. Dat betekent stress bij ouders en het wegvallen van extra activiteiten bij de kinderen. Meegaan met een kinderkamp betekent voor moeders even adem halen en voor de kinderen het opdoen van nieuwe ervaringen. Dat het ook anders kan. Elk jaar zijn er ouders die de eigen bijdrage van € 60,- niet kunnen betalen.

Het bestuur van Stichting Vakantieweken

Heeft u de collecte in de kerk voor dit project gemist maar wilt u dit project wel graag steunen? Dat kan! U kunt uw gift overmaken op ons rekeningnummer NL14RABO0308145135 t.n.v. Parochie Sint Christoffel onder vermelding van: Christoffelproject 2024. Aan het eind van het project zal het totaal ontvangen bedrag in eenmaal overgemaakt worden aan de stichting.

U kunt ook gebruik maken van deze QR-code:

<<  <  Mei 2024  >  >>