Amnesty International Schrijfactie

Schrijf voor 1 januari!

De parochie Sint Christoffel participeert ook in 2022 aan de schrijfactie van Amnesty International. Doorgaans wordt iedere derde zondag van de maand tijdens de viering aandacht gevraagd voor personen die aan vervolging bloot staan. Daartoe wordt de betreffende brief onder de kerkgangers verspreid. Jullie hebben aangegeven deze brief graag digitaal te willen ontvangen.

December is voor deze actie altijd een bijzondere maand. Dan vindt de Write for Rights actie plaats. Tijdens Write for Rights komen we ieder jaar rond 10 december in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht.

Parochiekern St. Caecilia doet zondag 11 december 2022 mee aan de actie Write for Rights.

De andere parochiekernen hebben hun reguliere schrijfactie voor Amnesty op zondag 18 december 2022 (derde zondag van de maand).

Schrijfactie december 2022

Nasser Zefzafi uit Marokko

In 2016 gingen bewoners van het Marokkaanse Rif-gebied de straat op na de dood van een visboer. Hij werd verpletterd in een vuilniswagen toen hij probeerde zijn in beslag genomen vis eruit te halen. Dat was de aanleiding voor massale demonstraties waarin burgers hun onvrede over het bewind in Marokko uitten. Nasser speelde een belangrijke rol in Hirak El-Rif, een beweging die hervormingen nastreeft. Hij werd opgepakt omdat hij een preek in een moskee onderbrak. Nasser zit al lange tijd onder verschrikkelijke omstandigheden in eenzame opsluiting. Hij werd gemarteld en tot 20 jaar cel veroordeeld. We schrijven voor zijn vrijlating.

Klik hier voor de voorbeeldbrief

Klik hier voor de handwriting brief

<<  <  December 2022  >  >>
192122232425