Steun de weeskinderen in Togo

Christoffelproject 2022

Het project
Onze parochie steunt dit jaar het project van de Stichting kinderhulp Togo om weeskinderen en straatkinderen in Togo gezond te maken én te houden.

Wat doen zij precies?
Een medisch team onderzoekt kinderen in weeshuizen en opvangcentra voor straatkinderen in de (buurt van de) hoofdstad Lomé. De kinderen worden waar nodig gevaccineerd. Kinderen met medische problemen worden op kosten van de stichting behandeld/geopereerd. De weeshuizen worden verbeterd (muskietengaas voor de ramen, veilig drinkwater etc.).

Wie is de Stichting kinderhulp Togo?
Een Nederlandse organisatie, opgezet door jeugdarts Cécile in 2008. Zij heeft ruim zeven jaar in Togo gewoond om dit project goed op te zetten. Zij is in Nederland en in Togo geregistreerd als arts.

Waarvoor zamelen wij geld in?
Voor de onderzoeken en behandelingen door artsen en ondersteunend personeel uit het land Togo. Niet voor de chef-arts (Cécile) en andere Nederlandse medewerkers. Die betalen hun eigen kosten. Alle giften gaan voor 100% naar de hulp aan de kinderen.

Waarom zouden we helpen in Togo?
Omdat medemensen helpen onze wereld beter maakt. Onze eigen situatie is vanwege de corona misschien nu niet heel aantrekkelijk. Maar in Togo is de situatie nog vele malen erger. Het is een van de armste landen van Afrika.

Wat is een Christoffelproject?
Een project van de Christoffelparochie buiten de Vastentijd en de Adventstijd waarbij wij mensen in moeilijke omstandigheden extra willen steunen.

Meer weten over het werk in Togo?
Kijk op de website https://kinderhulp-togo.nl/.

Gift overmaken?
Op het rekeningnummer van de parochie: NL14RABO0308145135 t.n.v. Parochie Sint Christoffel.
Niet vergeten te vermelden: “Christoffelproject 2022”.

Uw gift is aftrekbaar voor de belasting. Kijk op de website van de belastingdienst wat de regels zijn.

<<  Mei 2022  >>