FEEST VAN DE GEEST 2022

Lieve parochianen van de parochie Sint Christoffel.

Eindelijk kan het weer. Het Feest van de Geest.

Als u niet meer weet wat het nou precies inhoudt hier een korte uitleg. De kerken gaan verschillende dagen open tussen Hemelvaart en Pinksteren. Iedere kerk die meedoet vindt inspiratie uit het feest van Hemelvaart en Pinksteren. Elke deelnemende kerk heeft aan een gerenommeerde kunstenaar gevraagd om een kunstwerk te maken over het thema (dit jaar) "IN VUUR EN VLAM"
Dit kunstwerk wordt dan tentoongesteld zodat iedereen binnen kan lopen om het te bezichtigen. Zo willen we kerk en kunst dichter bij elkaar brengen.
Van de Christoffelparochie doen alleen wij van de Paulus’ Bekering mee en dat doen we in samenwerking met de Wingerd, Populierenlaan 90 A in Krimpen a/d IJssel, de Schenkelkerk, Bermweg 29 b in Capelle a/d IJssel en de Alexanderkerk, Springerstraat 340 Rotterdam-Alexander. Bij alle kerken bent u van harte uitgenodigd deze dagen. U kunt op de landelijke website van het Feest van de Geest kijken wanneer de andere kerken open zijn. Regio van Rotte, IJssel tot Lek.

De hiervoor genoemde vier kerken zullen op 25 mei in de Alexanderkerk om 19:30 uur (inloop 19:00 uur) de start met elkaar vieren. U bent allen van harte uitgenodigd om dit bij te wonen.

De dagen erna hebben wij een programma opgesteld in de Pauluskerk zoals u andere jaren van ons gewend was.

Woensdagavond 25 mei 19:30 uur

Opening van het Feest van de Geest. Alexanderkerk (zie hierboven)

Donderdag 26 mei Hemelvaartsdag
Kerkdiensten. Geen programma

Vrijdag 27 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur.
crea met ....... laat u verrassen, iedereen kan het.
Kosten circa € 7.50 opgave in de hal van de kerk of via het Secretariaat.

Zaterdag 28 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur
Waarvoor staat u in VUUR en VLAM? Verschillende mensen met verschillende hobby's die u daar graag over willen vertellen. Gratis toegang.
- Een harpenbouwer (studieharpen) hij kan u haarfijn uit leggen hoe hij van het begin tot het eind zijn harpjes bouwt.
- Zweefvliegtuigjes, en spelen met een drone.
- Boekbinder hoe bind ik een boek in. Vragen staat vrij.
- Een bijzondere naaister die jassen maakt speciaal voor mensen in een rolstoel. Op maat gemaakt. Heel bijzonder.
- Een Surinaamse hoedenmaakster. Speciale aandacht voor en uitleg over de hoofddoek Angisa. Ook uitleg over kleding , gebruiken enz.
- De breiclub van de Paulus kerk. Patroontje nodig?

Zondag 29 mei: Woord- en Communiedienst 11:00 uur.
Yasmine Sözer geeft uitleg over haar kunstwerk.

Maandag 30 mei kerk verhuurd. Geen programma.

Dinsdag 31 mei kerk gesloten maar.... Fietstocht
U kunt zich met uw elektrische fiets aansluiten bij onze fietstocht. Start 10:00 uur vanuit de Pauluskerk. Opgave in de hal van de kerk of via secretariaat.

Woensdag 1 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Amazing zang middag. Komt u ook naar de Amazing zang? Aanmelden in de hal van de kerk of het secretariaat.

Donderdag 2 juni 14.00 uur tot 16.00 uur.
Thema: zoemen met de bloemen in uw buurt.
Opgave in de hal van de kerk of via secretariaat.

Vrijdag 3 juni liturgisch bloemschikken 13.00 uur tot 15.00 uur.
Thema Pinksteren
Opgave verplicht in de hal of via het secretariaat.
Kosten € 7.50.

Zaterdag 4 juni kerk gesloten. Geen programma.

Zondag 5 juni kerkdienst 11:00 uur
Afsluiting van het Feest van de Geest.

Wij als organisatie hopen u te verwelkomen op een of meerdere dagen.
Wij staan in ieder geval in Vuur en Vlam.

Hartelijke groet ook van Bernard Geise.
Anja Kleisterlee.

<<  Mei 2022  >>