Actie Kerkbalans

Geef vandaag voor de kerk van morgen


‘Samen op weg’, het spiritueel jaarthema van onze parochie, sluit aan op wat de aanstaande Bisschoppensynode in oktober van dit jaar in herinnering zal roepen, namelijk dat we alleen kerk kunnen zijn als ieder aan het kerk-zijn bijdraagt. Deze bijdrage geldt allereerst het deelnemen aan het kerkelijk leven. En deelnemen houdt vervolgens in dat elk lid van de kerk mag ontvangen van wat ons als kerk gegeven is: het geloof dat God met ons is in goede en kwade dagen, in voorspoed en tegenspoed alle dagen van ons leven en van onze gezamenlijke geschiedenis.

Dat gelovig vertrouwen is een kostbaar goed dat wordt aangevochten als ons leven onder druk staat en onze geschiedenis trekken vertoont die niet sporen met onze diepste verlangens en terechte verwachtingen. In dit tijdsgewricht denk ik aan de toenemende financiële lasten die het dagelijks leven met zich meebrengt en aan zaken als de uitzichtloze oorlog in de Oekraïne en de voortgaande verwaarlozing van het milieu die een wissel trekken niet alleen op het huidig samenleven maar ook op dat van onze kinderen en kleinkinderen. Juist waar dit alles dreigt moeten we ons geloof en door dit geloof gedragen optimisme vasthouden en koesteren. Dat kan alleen als we samen op weg blijven door de voorwaarden te scheppen die het blijven deelhebben aan dit kostbaar goed mogelijk maken.

Om te kunnen blijven ontvangen moeten we daarom ook geven. Ter wille van die deelname aan het kerk-zijn doe ik namens u allen als leden van geloofsgemeenschap op ieder van u een dringend beroep om te geven. Niet alleen uw tijd en aandacht voor het gebed, het getuigenis van uw geloof in bemoedigende woorden en liefdesdaden, maar ook uw geldelijke bijdrage waarmee we de voorwaarden als kerkgebouwen, pastorale bediening, communicatie- en andere middelen kunnen bekostigen. Dat is de reden waarom de actie Kerkbalans 2023 zo belangrijk is. Mag ik u, jong en oud, daarom vragen om naar vermogen bij te dragen aan deze actie en zo samen op weg te kunnen blijven gaan in het delen van het geloof dat God met ons is en zal blijven ook in dit nieuwe jaar 2023? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Ik wens ons allen een inspirerend jaar des Heren 2023 toe.

Huub Flohr, pastoor van de parochie Sint Christoffel bisdom Rotterdam

Uw gift

U kunt uw kerkbijdrage overmaken op de verschillende bankrekeningnummers van onze locaties. Hieronder treft u een overzicht:

Kerk Plaats IBAN-nummer
 St. Caecilia Rotterdam Alexander NL16INGB0000488515
 St. Paulus Bekering Capelle a/d IJssel NL22INGB0001653862
 H. Jozef Lekkerkerk NL25RABO0335703801
 St. Joseph Nieuwerkerk a/d IJssel NL75RABO0345206088
 Open Hof Rotterdam Ommoord NL93INGB0002844520
 H. Maria Koningin Krimpen a/d IJssel NL57INGB0001720647

Automatische betaling

Om het verwerken van uw bijdrage te versimpelen, willen wij u vragen om van uw bijdrage een automatische bijdrage/betaling te maken met een vaste waarde. Ook al bestaat uw bijdrage uit één bedrag per jaar, wilt u dan toch zo vriendelijk zijn dit automatisch te betalen. U kunt uw bank opdracht geven tot een automatische betaling van uw Kerkbijdrage. Uw bank heeft hiervoor een gratis formulier beschikbaar. Uiteraard kunt alleen u op elk moment de automatische betaling veranderen of intrekken.

Uw gift als aftrekpost voor de belasting

Voor de inkomstenbelasting kunt u uw gift aan de kerk als "gewone gift", na aftrek van een drempel, op uw inkomen in mindering brengen, maar als u van plan bent om de kerk elk jaar financieel te steunen, kunt u, door het sluiten van een vijfjarige overeenkomst met de kerk, de gift in zijn geheel aftrekken en op uw inkomen in mindering brengen. Dat kan een flinke belastingteruggave opleveren. Dit moet officieel geregeld worden via de “Overeenkomst periodieke gift in geld” deze vindt u door hier te klikken.

Het secretariaat van uw locatie helpt u graag met het opstellen van deze overeenkomst. Onder het kopje kerken vindt u alle contact informatie.

Parochieblad Draagkracht

Wanneer u de Draagkracht altijd digitaal leest via de website van de Christoffel parochie (www.christoffelparochie.nl/parochieblad), kunt u ook aangeven, dat u de papieren versie niet meer wilt ontvangen. U dient daartoe een mail met deze strekking te zenden aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geeft u in uw mail wel even aan bij welke parochielocatie u kerkt?

Ook als u in contact wilt komen met een pastor kunt u dat via het secretariaat aangeven.

 

 

SECRETARIAAT

Merellaan 350

2903 GM

Capelle a/d IJssel
010 303 88 71
info@christoffelparochie.nl

 

PASTORALE WACHT

Voor acute vragen om pastorale zorg of het melden van een overlijden: 06-1380 3332 (24/7 bereikbaar).

AGENDA

<<  <  November 2023  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

VIRTUELE KAPEL