Open Hof

Open Hof – Hesseplaats 441
3069 EA Rotterdam
010 – 455 10 67

Open Hof in "Google Maps"

Parochie Sint Christoffel  -  geloofsgemeenschap Open Hof

Doelstelling

Als parochie vormen we vanuit de rooms-katholieke traditie een geloofsgemeenschap die probeert te leven vanuit de geest van Jezus Christus en zij draagt vanuit haar geloof in God en zijn Bijbelse opdracht de boodschap van Jezus uit.

Open Hof moet een plaats zijn waar gelovigen

• –       elkaar kunnen ontmoeten,
  • –       hun geloof gezamenlijk kunnen vieren en beleven en in geloof kunnen groeien,
  • –       hun geloof kunnen uitdragen,
  • –       tot rust en bezinning kunnen komen,
  • –       zich kunnen voeden aan en kunnen groeien naar elkaar.

Vanuit de Bijbelse opdracht proberen wij betrokken te zijn op de samenleving zoals wij die zien in de wijken Ommoord en Zevenkamp en op de leden van de geloofsgemeenschap zelf.

• Zondag 11.15 uur.
  • Iedere 2e en 4e woensdag van de maand (ook gedurende de vakanties) is er een oecumenische meditatie-/gebedsviering en vijf keer per jaar zijn er Taizé-vieringen.

Pastoraatgroep

• vacature – dienen
  • Dori Heijmans – vieren en secretariaat
  • Gerard den Oudendammer – pastoraat
  • Lia Voermans – pastoraat
  • Pieter Claus – pastoraat
  • Hans Schutte – oecumene
  • vacature – leren

Locatieraad

• Rolf Timmers – financiën
  • Frans Smout – gebouw en SKO
  • Hans Schutte – communicatie

Pastoraal spreekuur

Wekelijks is er in Open Hof spreekuur van een pastor en wel op dinsdagmiddag van 14 – 16 uur, met uitzondering van de zomervakantie. U kunt binnen lopen of de pastor daar telefonisch bereiken: 455 10 67.

Muziek

De Stichting Open Hof Muziek verzorgt marktconcerten op woensdagmorgen en Zondagavondconcerten. Het programma vindt u onder Concertagenda 2017

Huisbezoek

De pastorale zorg voor elkaar krijgt in de R.K. kerk op verschillende manieren gestalte. Wanneer er voor u aanleiding is om één van de pastores uit te nodigen voor een huisbezoek, kunt u hiervoor contact opnemen met de telefoonpost Open Hof (455 10 67).

Welkom aan nieuwe bewoners

Als nieuwe bewoner kunt u zich telefonisch aanmelden (455 10 67). Via het kerkelijke administratiesysteem wordt uw naam en nieuwe adres ook doorgegeven aan onze administratie. Elke nieuwe parochiaan ontvangt na verloop van tijd een welkomstbrief waarin u kunt aangeven of u bezocht wilt worden, het parochieblad wilt ontvangen etc. Als u de brief retourneert, wordt dit verwerkt en als u dat wenst, krijgt u iemand op bezoek.

Wijziging in de gezinssituatie: Laat het even weten

Van parochianen wordt verwacht dat zij zelf doorgeven dat ze gaan verhuizen, dat zij nieuwe inwoners zijn, dat er een kind is geboren, dat er iemand is overleden enz. Uw medewerking wordt gevraagd om de gegevens van de parochie up-to-date te houden. Dat kan door het invullen van een parochiebericht, dat u vindt in het lectuurrek in de gang van Open Hof. Melden bij de telefoonpost van Open Hof kan ook (455 10 67). U kunt er van op aan, dat uw gegevens vertrouwelijk worden behandeld, ook bij de voortgaande automatisering.

<<  December 2017  >>
18202324