Parochie in de samenleving

Beste parochianen,

met deze nieuwe rubriek willen de pastores bijdragen leveren aan de presentie van de parochie en van parochianen in de samenleving. Die bijdragen zullen zich voornamelijk richten op de aandachtsvelden van de pastorale zorg (omzien naar elkaar) en de diaconale dienst (de samenleving van dienst zijn). Zo vallen in deze rubriek het gesprek met pastor Flohr over de nieuwe donorregeling en zijn bijdrage aan de week van gebed tegen corona en treft u zijn bijdragen aan in de reeks over de sociale leer van de kerk. De bijdragen hebben een informatief en bemoedigend karakter. Maar uiteraard mag er ook op gereageerd worden. We hopen dat het gebodene bijdraagt tot inzicht en handelen. 

Schrijfactie Amnesty International

Onze parochie participeert aan de schrijfactie van Amnesty International. Iedere derde zondag van de maand wordt tijdens de viering aandacht gevraagd voor personen in nood of benauwenis. Daartoe wordt de betreffende brief aan parochianen beschikbaar gesteld.

Kerstkaarten van het Tangram

Nu het kerstfeest ook op onze katholieke basisscholen heel anders gevierd wordt hebben leerlingen en leerkrachten van het Tangram het mooie initiatief genomen om kerstkaarten te maken voor eenzame mensen binnen onze parochie. We gaan mee met pastor Flohr om de kaarten in ontvangst te nemen. Daarna hebben de vrijwilligers van alle parochielocaties de kaarten rondgebracht.

Licht in adventstijd

Parochiebestuur, vrijwilligers en pastores team maken zich hard om in november bij aanvang van de adventstijd samen met het parochieblad Draagkracht wat licht te brengen bij parochianen. Een geweldig initiatief dat dankbaar is ontvangen. Hieronder een filmpje van pastor Flohr die een lichtje brengt bij een parochiaan.

 

 Gebed voor ondernemers

Van 1 tot 7 november vond ook in de regio Rotterdam de nationale week van gebed tegen het coronavirus plaats. In het kader daarvan heeft pastor Flohr een gebedsbijdrage geleverd m.b.t. de door coronamaatregelen getroffen ondernemers. Hieronder vind u het filmpje.

GROENE KERK

Op de website van katholiek leven is een artikel geplaatst over de St. Paulus Bekering als groene kerk. Dick Biesta, pastor Huub Flohr en Lina Legerstee vertellen over duurzaamheid e.a. in een kort interview. Naar het artikel op katholiek leven:  klik hier

Klik op de foto voor het interview

Nieuwe DONORWET

Wat betekent de nieuwe donorwet voor ons als christenen? Daarover praat pastor Flohr met Martijn Schoolenberg. Dit vraaggesprek staat hieronder. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het interview dan kunt u die stellen aan pastor Flohr via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

SECRETARIAAT

Merellaan 350

2903 GM

Capelle a/d IJssel
010 303 88 71
info@christoffelparochie.nl

 

PASTORALE WACHT

Voor acute vragen om pastorale zorg of het melden van een overlijden: 06-1380 3332 (24/7 bereikbaar).

AGENDA

<<  <  Juni 2024  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
2425262730

VIRTUELE KAPEL