Peuter/kleuter vieringen

Lastig om met je kleine kind naar de kerk te gaan? Twijfel je of je kind daar wel iets van meekrijgt? En schaam je je wellicht voor de andere kerkbezoekers, omdat je peuter nog niet zolang stil kan zitten / zijn? Dan zijn de peuter/kleutervieringen misschien iets voor jou!

Eens per twee maanden vinden de peuter/kleuter vieringen plaats. Deze vieringen zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Oudere of jongere kinderen uit een gezin zijn uiteraard ook van harte welkom, maar de doelgroep waar de viering op afgestemd is, is 2 tot 5 jaar. De vieringen hebben een interactief karakter. De kinderen hoeven niet stil te zitten, maar mogen echt meedoen.  Na afloop krijgen ze iets toepasselijk mee naar huis. De vieringen hebben dezelfde opbouw - we starten met het aansteken van de Christoffel kaars. Daarna zingen we een liedje. Dan volgt een Bijbelverhaal uit de Peuterbijbel en praten we met de kinderen. We zingen weer een liedje en daarna krijgen ze dus een cadeautje, passend bij het thema.

Inmiddels hebben we in alle vijf parochiekerken van de Christoffelparochie peuter/kleutervieringen gehouden. Vanwege het succes gaan we door. Het is uitdrukkelijk de bedoeling van de peuter/kleutervieringen om steeds een ronde te maken langs de verschillende kerken, zodat alle parochianen zich welkom voelen - soms in hun 'eigen' kerk, soms in een andere. Er zijn ook 'fans' in alle kerken die met ons meereizen. (Groot)ouders en kinderen zijn ongelooflijk enthousiast over de vieringen. Hun kind raakt vertrouwd met de kerk, al van heel jongs af aan. Het praten over het geloof wordt ook 'gewoner' voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders. Een win - win situatie dus - een hele leuke, interactieve dienst, waar kinderen en ouders veel van opsteken.

We blijven dit zeker nog wel even doen - met heel veel plezier!

De volgende Peuter/kleutervieringen zijn op zondag 11 feb. om 10.15 uur in Krimpen in de H. Maria Koningin en op zondag 15 april in de St. Caecilia

Tamar Slierendrecht & Natasja Geise - Pompen

 

 

SECRETARIAAT

Merellaan 350

2903 GM

Capelle a/d IJssel
010 303 88 71
info@christoffelparochie.nl

 

PASTORALE WACHT

Voor acute vragen om pastorale zorg of het melden van een overlijden: 06-1380 3332 (24/7 bereikbaar).

AGENDA

<<  Februari 2018  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
26    

VIRTUELE KAPEL